Espressospesialisten

Just another Espressospesialisten Sites site

Leva

Avansert teknologi med dype røtter i tradisjonen

 
La Marzoccos nye modell, Leva, tenker nytt når det gjelder form og ergonomi i forhold til andre pistonmaskiner. Samtidig er bruken av piston godt plantet i espressoens tradisjonsrike historie og Leva er dermed et møtepunkt for det historiske og det hypermoderne. Konstruksjonen går ikke lenger på bekostning av driftssikkerheten; for eksempel temperaturstabilitet, som man tidligere kunne sette spørsmålstegn ved. Leva er en pistonmaskin som kan på hvilket spesialkaffested som helst, men som gjerne setter håndverket øverst på dagsordenen.
 
Dette er en maskin som opphøyer ritualet ved espresso-ekstraksjonen, som med sin lave profil engasjerer kunden til å bli med på prosessen. Leva er laget for å bringe baristaen nærmere kaffen, og elektronikken gir intuitiv feedback, hvilket åpner for å følge nøye med på og analysere flere parametre i sanntid. Den iøyenfallende pistonen er lagt stor vekt på i designet, men trenger lite vekt for å brukes, for Leva er bygget med ergonomi i fokus. Baristaen kan istedet bruke energien sin på å eksperimentere med det justerbare pre-infusjonstrykket, shot-volumet og trykket på hver bryggegruppe. PID-kontrollen i maskinen gjør at temperaturstabiliteten er sidestilt med La Marzoccos øvrige modeller og dermed holder seg mye bedre i forhold til tradisjonelle pistonmaskiner.
 
Leva vil være tilgjengelig i to versjoner: Leva S har doble tanker for espressobrygging og steamproduksjon, og analoge displayer. Hakket mer avanserte Leva X, har fire separate tanker for hvert gruppehode og et digitalt display som viser ekstraksjonstrykket på kaffepucken i sanntid, pre-infusion tid og ekstraksjonstid, samt trykk-kurven for shoten.
 
Les mer ved å klikke her
 
«The stuff of a thousand Instagram likes.»
– Giulia Mule, skribent for Sprudge magazine