Espressospesialisten

Just another Espressospesialisten Sites site

Modbar

Den frie kaffebaren

 
Modbar bryter med konvensjonene om hvordan et typisk kaffested skal se ut. Det er ikke bare eksponeringsplass som blir frigjort om man sammenlikner med tradisjonelle baroppsett; og det åpner blant annet for bedre interaksjon med kunden. Modbarsystemet består av moduler, over og under benken, hvilket gjør det lett å plassere de forskjellige arbeidsstasjonene alt etter hvordan man ønsker at arbeidsflyten skal være i baren. Det er også helt valgfritt hvor mange moduler man vil ha av hver. Kanskje serveringsstedet skal være lite og ikke trenger mer enn én steam- og én espressomodul, eller kanskje det skal være en håndbryggbar med fire håndbryggmoduler. Mulighetene er mange, og vi i Espressospesialisten vil hjelpe deg med å velge riktig for ditt sted.
 
Programmering og informasjon sees på en 3,2 tommers fargeskjerm. En berøringsskjerm styrer alle tilkoblede moduler. Det er lagt stor vekt på å gjøre programvaren enkel for baristaer å bruke, samtidig som det gis full tilgang til maskinens temperaturkontroll og trykkprofilering.
 
På espressomodulen oppnås temperaturstabilitet ved hjelp av et aktivt oppvarmet “termoblock” gruppehode i rustfritt stål utstyrt med La Marzocco portafiltere, som er koblet til et system som kombinerer et svært raskt oppvarmet inntakskammer med et mer finjustert utløp. Dette systemet brukes både på espresso- og håndbryggmodulene, og muliggjør kontinuerlig temperaturstabil drift uten gjenopprettingstid, selv om kranene er montert så langt som seks meter fra modulene under benken.
 
En ting som også skiller Modbar fra andre systemer, er dets strømbesparende funksjoner. Det er designet for å kunne slås av og på uten problem, og når du slår på systemet, tar det bare fem minutter for espressomodulen å komme opp til driftstemperatur. Kanskje enda mer imponerende er det at espressomodulen har en ventemodus som kan programmeres til å sette inn etter at en kran ikke har vært brukt på en viss tid. I standby-modus går boilerne ned til en lavere temperatur for å redusere energiforbruket, men med ett trykk returnerer kranen til driftstemperatur på 30 sekunder. Inkluderingen av denne funksjonaliteten kan være en av de viktigste innovasjonene i Modbar-systemet med tanke på bærekraftighet.
 
Les mer om Modbar Espressomodul, Modbar Steammodul og Modbar Håndbryggmodul
 

 

 
«Modbar is a new and revolutionary coffee brewing experience. Completely modular with all the major hardware under-counter, all the customer experiences are beautiful ‘taps’ that are designed for espresso, steam, and drip coffee…»

-Bar Nine Collective