• Espressospesialisten

15 måter verden drikker kaffe på

Kaffe kan være så mangt, den kan være helt sort, med fløte, steamet melk helt opp eller en enkel espresso. Slik er den kanskje aller best kjent i Norge, hvor de fleste av oss foretrekker kaffen sort.


Har du noen gang tenk over hvor mange ulike måter man kan drikke kaffe på? Vi gjorde et raskt Google-søk og kom frem til at nesten ethvert land i verden drikker kaffe på sin egen måte. Vi samlet 15 stykker av dem her!1. Finland - Kaffeost

Kaffeost oversettes til "kaffe med ost." Det er en tørket ost kalt juustoleipä, som blir lagt i en kopp varm kaffe, hvor den absorberer kaffen som en svamp. Den plasseres vanligvis i bunnen av en trekopp, deretter helles kaffen over den.


2. Spania - Barraquito-kaffe

Barraquito-kaffe er mest spesifikk for Kanariøyene i Spania, og er mer en kaffe-cocktail. Den tradisjonelle drikken er et lag kondensert melk etterfulgt av Licor 43 (som er en likør laget av sitrus, vanilje, urter og krydder), espresso og skummende melk, deretter toppet med kanel og en sitronskall. Lagene er veldig viktige for den autentiske smaken.3. Tyrkia - Türk kahvesi

Tyrkisk kaffe, kalt türk kahvesi, er en søt og deilig kaffedrikk som lokalbefolkningen elsker. Den er laget av veldig finmalte, ufiltrerte kaffebønner og blandet med sukker rett før vannet koker for å gjøre det søtt. Når den fine kaffen er laget riktig, produserer den et skum på toppen. Tyrkisk kaffe er tradisjonelt laget i messing- eller kobberpotter som kalles cezves, og det er noe som er ment å nytes sammen med andre.


4. Hongkong - Yuanyang

I Hong Kong blir kaffe tatt veldig annerledes enn hva vi kanskje er vant til: yuanyang er en blanding av hjemmelaget melkete og nybrygget kaffe (det blir noen ganger bare referert til som "kaffe med te"). Melkete er svart te blandet med kondensert melk, noe som gjør den kremaktig og søt.

5. Tyskland - Pharisäer

Liker du søte kaffe som ligner mer på en dessert mer enn en noe man drikker til frokosten, vil du sette pris på pharisäer, tysk kaffe. Den lages med rom og kremfløte, blandes deretter med sukker etter smak og serveres med kremfløte på toppen. Mørkbrente kaffebønner og omtrent to ounces sterk rum brukes ofte.
6. Vietnam - Cà phê trứng

Cà Phê Trứng kalles vietnamesisk eggekaffe på grunn av måten den er laget på: den lages ved å blande en eggeplomme med søtet kondensert melk i 10 minutter til den blir til en veldig lett og kremet fløte, som deretter blandes med kaffe.7. Østerrike - Wiener mélange

Tradisjonell kaffe i Østerrike kalles wiener mélange, kalles vanligvis bare mélange, som betyr blanding. Det er espresso med steamet melk, toppet med litt skum, og ligner veldig på standard cappuccino. Noen ganger følger det med kremfløte på toppen.