• Anette

Espressokverner til hjemmebrukOm du har eller planlegger å skaffe deg en espressomaskin hjemme trenger du også naturligvis en espressokvern. Ved å ha din egen kvern vil du alltid ha nykvernede bønner – noe som er med på å heve kvaliteten på espressoen du skal brygge. Å velge en espressokvern av høy kvalitet har mye å si for sluttresultatet på espressoen. Det aller viktigste er at kvernen klarer å male kaffen fint nok. Det er mange av hjemmekvernene på markedet som ikke klarer dette, og om du har for grovmalt kaffe vil du mest sannsynlig ikke oppnå det resultatet på espressoen som du ønsker. Jevn og konsistent malning av espressobønnene er også viktige faktorer for god espresso.

Vi foreslår i hovedsak fire ulike espressokverner til hjemmebruk, og de er følgende;

- Mazzer Mini Electronic

- Mazzer Lux D

- Mazzer Super Jolly

- La Marzocco Swift Mini

Hvilken av de du velger er avhengig av flere faktorer, da de ulike kvernene har litt forskjellige egenskaper. Faktorene du burde ta hensyn til før du velger er i hovedsak;

- Hvor ofte kommer du til å bruke den?

- Hvor god plass har du til kvernen?

- Ønsker du en elektronisk eller manuell kvern?

- Hvor rask ønsker du at kvernen skal være?


Mazzer Mini Electronic


Denne elektroniske kvernen er perfekt for kjøkkenbenken, da den er både liten og lett. Mazzer Mini Electronic bruker omtrent 10 sekunder på å kverne en dobbel espressoshot. Denne kvernen kverner espressoen rett ned i filterkoppen, slik det blir minimalt med søl og svinn. Mini Electronic har en «Grind on demand» funksjon, som sørger for helt nykvernet espresso.


Høyde: 47 cm

Bredde: 16,8 cm

Dybde: 34 cm

Vekt: 10,2 kg

Mazzer Lux D


Denne manuelle espressokvernen er et resultat av et samarbeid mellom La Marzocco og Mazzer hvor de sammen skulle utvikle den optimale espressokvernen for hjemmebruk. En av de største forskjellene mellom en Lux D modell og en Mini Electronic modell er at Lux D er manuell og Mini Electronic er elektronisk. Lux D har også «Grind on demand» funksjonen som gjør at du alltid får nymalt espresso.


Høyde: 47,5 cm

Bredde: 18 cm

Dybde: 25 cm

Vekt: 10,5 kg

Mazzer Super Jolly


Dette er den minste av de profesjonelle kvernene til Mazzer, og den er dermed også litt større enn både Mini Electric og Lux D. Super Jolly er også litt raskere enn de to andre kvernene fra Mazzer, da Super jolly kun bruker 6 sekunder på å kverne en dobbel espressoshot. Super Jolly har også den kjente «Grind on Demand» funksjonen, som sørger for at du alltid får nykvernet espresso.


Høyde: 61 cm

Bredde: 24 cm

Dybde: 24 cm

Vekt: 14 kg