• Anette

Hvilken espressomaskin skal jeg velge?

Googler man "espressomaskin" får man ca. en halv million treff og man blir kanskje ikke så mye klokere. Googler man "La Marzocco espressomaskin" får man 8400 treff, men for at du skal slippe å bla deg gjennom alle de treffene, har vi samlet opp de ulike maskinen til La Marzocco her.


I La Marzocco sin portefolie finnes det syv ulike espressomaskiner, hvorav flere finnes i forskjellige konfigurasjoner. Spekteret går fra enkle maskiner skapt for hjemmet til høyteknologiske lever-maskiner for den ekte kaffeentusiasten.


La Marzocco har produsert håndlagde espressomaskiner siden 1927 og er etter vår mening i toppsjiktet av espressomaskiner på markedet. Den beste beskrivelsen av hvorfor La Marzocco sine espressomaskiner er så gode, er enkel, men allikevel komplisert: Maskinene har unik stabilitet på trykk og temperatur, de to viktigste parameterne som er avgjørende for å lage god espresso! Og det er kvaliteten på maskinene og komponentene de er bygd opp av som sørger for dette. Dette gir maskiner med stor kapasiteten og driftssikkerhet. I tillegg lager La Marzocco maskiner med ulike visuelle utrykk slik at de lett kan passe inn i ulike konsepter.


La oss starte hjemme..

I kategorien hjemmemaskiner har La Marzocco to hovedmaskiner å velge mellom, men selv om de ligger i kategorien "hjemme", kan de også fint brukes på mindre kontorer og andre steder hvor man vil glede seg over en nydelig espresso.


La Marzocco Linea Mini

La Marzocco Linea Mini espressomaskin

Linea Mini ble lansert i 2015 og var selve lanseringen av La Marzocco Home konseptet. Maskinen er en forminsket utgave av den kjente Linea Classic, da den inneholder mange av de samme komponentene. Linea Mini er en utrolig enkel og effektiv espressomaskin som er lett å betjene. Den leveres i EE-modell, det vil si at den startes og stoppes ved hjelp av en spak, kommer med doble tanker og et vannreservoar på 2,5 liter. Ønsker du den tilkoblet til vann og avløp er dette også mulig, så lenge det gjøres av fagfolk. Med en kraftfull steam og god temperaturstabilitet oppnår du raskt samme kvalitet på kaffen, som du ville fått hos din favoritt kafé. Størrelsen til Linea Mini gjør at den passer utmerket på kjøkkenbenken, på kontoret eller andre steder hvor man vil glede seg over en nydelig espresso. Linea Mini kommer i fem forskjellige farger. 

Grupper: 1

Konfigurasjoner: EE


La Marzocco GS/3

La Marzocco gs3 espressomaskin

GS/3 er den andre av de to maskinen under Home-paraplyen til La Marzocco. Den kommer i to ulike modeller: auto volumetrisk (AV) og manuell paddel (MP). GS/3 er en lang mer avansert espressomaskin enn hva Linea Mini er, da La Marzocco sitt ingeniørteam bestemte seg for å ta den mest avanserte La Marzocco-teknologien og overføre det til en kompakt 1-grupps maskin. Med termiskstabilitetssystem, forvarming, digital PID-kontroll, mettede gruppehoder og digitalt display skaper disse funksjonen en luksuriøs plattform for espressobrygging. Størrelsen på en GS/3 er nesten lik som Linea Mini, som gjør at også denne passer perfekt hjemme på kjøkkenet, på et kontor eller i et lite serveringssted. GS/3 leveres med innebygd vanntank, men kan kobles direkte til vannettet om man ønsker det.


Grupper: 1

Konfigurasjoner: MP, AV


Så over til de litt mer kommersielle maskinene til La Marzocco..

I denne kategorien finnes det mange ulike modeller å velge mellom, da også en maskin kan komme i flere utgaver. Driver du et serveringssted eller har planer om å starte et, er det flere spørsmål man burde stille seg før man velger maskin.


- Hvor mange kunder kan man forvente seg?

- Hvor stor plass har man?

- Hvor mange baristaer skal kunne jobbe på maskinen samtidig?

- Hvor mange kopper med espresso forventer man å selge?

Når du har stilt deg selv disse spørsmålene kan man begynne å se på hvilken maskin som passer for ditt behov.


La oss starte med den mest kjente maskinen til La Marzocco;


La Marzocco Linea Classic

La Marzocco Linea Classic espressomaskin

Linea Classic ble lansert på 1990-tallet og går inn i historiebøkene som den maskinen som har bidratt til utviklingen av spesialkaffeindustrien. Den er designet for å kunne passe inn i enhver setting, og med sine rette linjer og tidløse design er dette en maskin som aldri vil gå av moten. Maskinen har doble tanker, mettede gruppehoder og PID-kontroller, den er lett å betjene og er enkel å vedlikeholde. Dette er en gjennomført godt testet espressomaskin som passer godt inn i enhver kafé, restaurant eller bar. Dette er «arbeidshesten» fra La Marzocco. Normal oppgradering er høye ben og bryterpanel med klokke som viser sekundene når du brygger espresso.


Grupper: 1, 2, 3 eller 4.

Konfigurasjoner: EE, MP, AV


La Marzocco Linea PB

La Marzocco Linea PB espressomaskin

La Marzocco Linea PB, oppkalt og designet av Piero Bambi, introduserer en ny standard av prestasjon, pålitelighet og redefinerer teknologien og stilen til forgjengeren Linea Classic. I tillegg til La Marzoccos særegne trekk er Linea PB utstyrt med et eksklusivt brukergrensesnitt som gir baristaen ytterligere kontroll over temperatur, bryggevolum og varmtvannsdosering. Espressomaskinen har en lavere profil, men med en større arbeidsflate er den praktisk å jobbe på for en barista. Maskinen leveres med doble tanker, elektronisk kontroll av bryggetemperatur og digitalt display. Dette blir den nye «referansemaskinen» fra La Marzocco.


Grupper: 2, 3 eller 4.

Konfigurasjoner: MP, AV, ABR


Linea PB X