top of page

Hvordan best oppbevare kaffebĂžnner?

For Ä beholde sÄ hÞy kvalitet som mulig pÄ kaffebÞnnene har hvordan du oppbevarer bÞnnene utrolig mye Ä si. I det du Äpner posen kaffebÞnnene ligger i vil kaffebÞnnene begynne Ä trekke til seg bÄde smaker og lukter fra matvarer rundt om de ikke ligger isolert. I tillegg vil bÄde temperatur og luftfuktighet vÊre med pÄ Ä bryte ned kaffen og svekke kvaliteten raskere. SÄ hvordan kan man forhindre dette?

Har du kaffe som er uĂ„pnet burde denne lagres tĂžrt, mĂžrkt og kjĂžlig frem til du skal bruke den. I det du har Ă„pnet de er det smarteste Ă„ lagre de i en luft- og lystett oppbevaringsboks. For Ă„ utsette kaffen for minimalt med oksygen kan det vĂŠre lurt Ă„ ikke ta kaffebĂžnnene ut av posen de kom i – men plassere hele posen i den oppbevaringsboksen. Den samme oppbevaringsregelen gjelder for Ă„pnet kaffe; tĂžrt, mĂžrkt og kjĂžlig. Med tanke pĂ„ at kaffe trekker til seg smaker og lukter fra matvarer rundt anbefaler vi ikke Ă„ oppbevare kaffen i kjĂžleskapet – da dette vil gi bismaker pĂ„ kaffen nĂ„r du brygger den.

For Ă„ fĂ„ mest mulig ut av kaffen og best smaksopplevelse anbefales det Ă„ nyte kaffen innen to uker etter at du kjĂžpte den – med forbehold om at kaffebĂžnnene er nylige brent nĂ„r du kjĂžper de. Om du lurer pĂ„ brenningsdatoen pĂ„ kaffen din stĂ„r dette pĂ„ posen eller du kan spĂžrre baristaen du kjĂžper kaffen av. Holdbarheten pĂ„ kaffen er ogsĂ„ avhengig av om du har hele kaffebĂžnner eller allerede kvernet kaffe. Hele bĂžnner har lengre holdbarhet enn kvernet kaffe, og for den ultimate smaksopplevelsen anbefaler vi Ă„ kverne kaffebĂžnnene rett fĂžr bruk.

 

Lagringstid pÄ Äpnet kaffe for best smaksopplevelse:

Hele bĂžnner 7-14 dager

Kvernet filterkaffe 4-5 dager

 

Om du skal oppbevare kaffebĂžnnene lenger enn Ă„tte uker anbefales det Ă„ fryse bĂžnnene i en lufttett pose for Ă„ beholde mest mulig av fylden og sĂždmen i kaffebĂžnnene.

HÄper du ved hjelp av disse enkle tipsene kan fÄ en enda bedre kaffeopplevelse!

bottom of page